• Novinky

            • Beniakove Chynorany

            • 27. 3. 2024
            • V utorok 26.3. sme sa s našimi šikovnými recitátormi zúčastnili Okresného kola Hviezdoslavovho Kubína - Beniakove Chynorany. Nabrali sme množstvo inšpirácií, videli mnoho talentov a naša štvrtáčka Viki Tothová si odniesla Pochvalné uznanie.

              Srdečne blahoželáme! 

            • Vzdelávanie našich učiteľov vo Fínsku

            • 27. 3. 2024
            • Vďaka programu Erasmus+ sme koncom februára vycestovali k polárnemu kruhu, do mesta Rovaniemi vo Fínsku, aby sme sa mohli inšpirovať fínskym školským systémom. Hovorí sa totiž, že severské krajiny a špeciálne Fínsko patria medzi majstrov vo vzdelávaní. Už v prvý deň pod vedením miestneho učiteľa Kimma sme mohli zažiť outdoorové vyučovanie v arktickej prírode, počas ktorého sme  praktickými zručnosťami prepájali geografiu, biológiu, matematiku a informatiku. Ďalšie 3 dni sme trávili čas v škole Peruskoulu, aj v materskej škole na vyučovaní, aby sme osobne mohli navnímať kvalitu fínskeho školstva - prostredie školy, možnosti diferencovaného vyučovania, prácu podporného tímu, systematickú prácu na výchove detí k samostatnosti a zodpovednosti... Mali sme možnosť viesť rozhovory s učiteľmi i riaditeľkou školy, navštíviť Arktikum = vedecké centrum a múzeum, či požičať si školské bežky a po vyučovaní si vybehnúť na bežkársku trať v okolí školy. Za pár dní sme zažili veľmi intenzívny a podnetný čas pre našu ďalšiu učiteľskú prácu. A veru bolo sa čím inšpirovať. 

              Sme vďační Erasmus+ za túto skúsenosť, ktorá nás určite posúva ďalej v našom vzdelávaní.

            • Super Florbal Pohár chlapcov ZŠ

            • 27. 3. 2024
            • Naši mládenci sa veľmi úspešne premiérovo zapísali na prvej priečke v Super Florbal Pohári chlapcov ZŠ. Prvé kolo sa odohralo 21.3.2024 na ZŠ Malinovského, kde skončili v našej skupine na 2. mieste a postúpili do druhého finálového kola, ktoré sa odohralo 25.3.2024 v športovej hale. Vo finále nastúpili proti prvým dvom mužstvám z druhej skupiny (ZŠ Kaufmanna a ZŠ Bošany) a prvému z našej (Gymnázium). Vo finále sme dva zápasy vyhrali a proti Gymnáziu sme remizovali 1:1. 

              Skupinu sme vyhrali a v polovici apríla sa odohrá športovej hale 3. kolo (región) tam sa bojuje o postup na krajské kolo. 

              Budem aj naďalej držať palce našim mládencom z druhého stupňa: Berešík Tomáš, Dvorský Joachim Ján, Foltán Filip (brankár), Matúš Suchý (brankár), Grenčík Damian, Grenčík Matej Ruben, Jaššo Jakub, Krajčo Samuel, Merašický Tomáš, Petrík Peter, Šiška Matúš a Tvrdík Michal.

            • Biblická olympiáda premiérovo v našej škole

            • 26. 3. 2024
            • Prvý jarný deň bol v našej škole výnimočný nielen vďaka DOD, ale aj dekanátnemu (okresnému) kolu BO. Prvú skratku asi poznáme všetci, druhá už je menej známa. Skrýva sa za ňou súťaž Biblická olympiáda, v ktorej si mohli zmerať "sily" žiaci základných škôl z celého dekanátu Partizánske. V rámci prípravy si naštudovali vybrané knihy z Biblie (niektoré kapitoly Genezis, časť Knihy proroka Daniela, Evanjelium podľa Jána a Žalm 27), ale tiež museli pochopiť ich význam, vedieť si vziať z nich poučenie... Prvýkrát sa tejto súťaže zúčastnilo aj družstvo z našej školy. Tvorili ho Joachim J. DvorskýAnabelka Grenčíková a Zara Omelková. Počínali si veľmi dobre, pretože nakoniec obsadili krásne druhé miesto.Srdečne im blahoželáme a prajeme, aby im Kniha kníh vždy pomáhala nachádzať správnu cestu životom.