• Novinky

            • Spomienky zo svahu

            • 6. 2. 2024
            • Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka mali príležitosť objaviť radosť z lyžovania a snoubordovania a zdokonaliť svoje schopnosti na svahu počas lyžiarskeho a snoubordistického kurzu. Keď iné deti preberali v školách vysvedčenia, naši žiaci trávili tento čas v obci Terchová, v blízkosti ktorej sa nachádza obľúbené lyžiarske stredisko SKI Vrátna.

              Slnkom zaliate výhľady prvých dní prispeli k skvelej atmosfére a nálade medzi žiakmi. S každým prejdeným dňom sa zlepšovali ich lyžiarske schopnosti a sebavedomie. Hoci sa počasie neskôr zhoršilo a dokonca nám spŕchlo, neubralo žiakom v odhodlaní jazdiť.Počas týždňa sme mali mnoho dôvodov na radosť. Z prvých zjazdených kilometrov našich začiatočníkov, či zo stále vylepšovanej techniky pokročilejších. Radi spomíname aj na netradičné oslávenie polročného vysvedčenia - na svahu, s horúcou čokoládu, či na chvíle večernej pohody pri kvíze a spoločenských hrách. Dokonca nás navštívil aj člen Horskej záchrannej služby, ktorého rozprávanie o svojej práci, sme počúvali so zatajeným dychom.

              Okrem toho, že žiaci na kurze môžu privoňať k zmysluplnému a zábavnému koníčku, lyžovanie posilňuje ich fyzickú kondíciu a vyvíja koordináciu a rovnováhu. Navyše, spoločné lyžovanie a trávenie času v prírode posilňuje aj vzťahy medzi spolužiakmi a podporuje tímovú spoluprácu. Uvedomujúc si všetky tieto výhody a spomínajúc na vzácne momenty minulého týždňa, sa už tešíme na ďalší ročník!