• Novinky

          • Zrušenie DOD pre záujemcov
            • Zrušenie DOD pre záujemcov

            • 9. 3. 2020
            • Milí priatelia,

              vzhľadom k mimoriadnej situácii v súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 sa vedenie školy rozhodlo zrušiť plánované dni otvorených dverí v dňoch 10. - 11. marca 2020.

              O náhradných termínoch Vás budeme informovať podľa vývoja aktuálnej situácie. 

              Taktiež budeme v najbližších dňoch informovať všetkých našich rodičov ohľadom ďalšieho vyučovania v našej škole rešpektujúc všetky odporúčania hlavného hygienika SR ako aj odporúčania krízového štábu mesta Partizánske.

              Ďakujeme za pochopenie.

          • Usmernenie 2 z Ministerstva školstva - koronavírus
            • Usmernenie 2 z Ministerstva školstva - koronavírus

            • 9. 3. 2020
            • Drahí rodičia,

              veríme, že si dôkladne prečítate usmernenie od ministerky školstva a spoločne budeme pristupovať k tejto vzniknutej situácii zodpovedne, no bez paniky. Vzhľadom k tejto veľmi citlivej téme Vás, milí rodičia, zvlášť prosíme a apelujeme, aby ste neposielali svoje dieťa do školy, ak má akékoľvek príznaky respiračného ochorenia.

              V škole sa budeme taktiež snažiť dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia a veríme, že spoločne v pokoji a v zdraví toto obdobie zvládneme. O situácii Vás budeme priebežne informovať.

          • Zatancuj si so mnou...
            • Zatancuj si so mnou...

            • 19. 2. 2020
            •  „... A my budeme tancovať, o-o-o, až do samého rána ...“     

              Minulý rok sa naši aktívni rodičia z Občianskeho združenia Batania rozhodli po prvýkrát zorganizovať ples. Ples rodičov a priateľov Cirkevnej základnej a materskej školy Jána Krstiteľa. Hlavnou myšlienkou bolo, ako sa hovorí, spojiť príjemné s užitočným. Na jednej strane zažiť spolu príjemný neformálny čas medzi rodičmi, učiteľmi a vedením školy a zároveň získať „pár peniažkov“, ktoré by boli vhodne využité pre potreby detí v škole. Nástrojom na túto zbierku pre školu má byť bohatá a zaujímavá tombola. Tím rodičov, ktorí celý ples pripravujú, to robia naozaj s veľkým nadšením a radosťou, dobrovoľne a tiež vo veľa prípadoch sponzorsky. Aj vďaka tomu sme mohli mať nádherne vyzdobenú sálu, kvalitné plesové fotky, či lákavé ceny do tomboly.

              Tento rok, 18. januára 2020, sa teda konal už druhý ročník tohto (ne)obyčajného plesu. Obyčajného preto, lebo formálne náš ples vykazuje znaky normálneho plesu – privítanie, otvorenie plesu, nejaký hudobný resp. tanečný program, dobré jedlo, živá hudba, tancovanie až do samého rána. Navonok sa tu nič extra výnimočné neodohráva.

              V skrytosti sa však dejú naozaj veci neobyčajné, priam zázračné. Potvrdzuje to väčšina účastníkov tohto plesu pri dávaní spätnej väzby. „Počuj, Ondrej,“ hovorí jeden otecko manažérovi školy a zároveň moderátorovi večera, „to keby si dal dokopy týchto ľudí niekde inde, tak to takto neurobíš. To by takto nebolo! Tu medzi nami je niečo neskutočné!“ „Rodinná atmosféra“, „ľahkosť“, „nič strojené“, „úprimnosť“, „nikto sa na nič nehrá“, „nikto nerieši, čo máš oblečené“, „veľmi príjemné“ – to sú taktiež výroky účastníkov plesu.

              Atmosféra, ktorú mohol každý zakúsiť, je niečo naozaj mimoriadne. Priateľstvo, spolupatričnosť, prijatie a ozajstná radosť – „Duch Svätý“, ako to vyjadril jeden z pozvaných hostí. Hoci sme v našej škole veriaci, aj menej veriaci, či hľadajúci, pocítiť to mohol naozaj každý. „Niečo“, čo žiadny človek nemôže vytvoriť. „Niečo“, čo nám jednoducho bolo dopriate priamo z neba. 

              Jajka Grenčíková (triedna učiteľka 5.A; členka Správnej rady)

              Čo sme zažili:
              Odovzdávanie polročného vysvedčenia – prvý polrok školského roka sme ukončili dobrodružne. Žiaci spojili sily, prekonali prekážky a dostali sa tak k vytúženému pokladu – vysvedčeniu.
              DOD pre rodičov žiakov 1. ročníka – v tento deň dvere pre svojich rodičov počas vyučovania otvorili triedy prvého ročníka.
              Riaditeľské voľno, duchovná obnova zamestnancov – Žiaci mali tento februárový piatok voľno, pretože zamestnanci sa zúčastnili dvojdňovej duchovnej obnovy.


              Čo pripravujeme:
              20.2. Karneval – na chodbách školy budeme od rána stretať rozličné masky, ktoré si v tento deň sadnú do školských lavíc. Radosť z učenia sa v maskách si prenesieme aj do poobedného Rest timu a užijeme si spoločný čas pri hrách a tanci.
              24.2. – 28.2. Jarné prázdniny – hory, lyže, dobrý film, čokoľvek iné - jednoducho sa venujte tomu, čo máte radi a dobre si počas jarných prázdnin spolu s deťmi oddýchnite.
              5.3. Stretnutie pre záujemcov – stretnutie určené pre každého, kto uvažuje, kam zapísať svoje dieťa do prvého ročníka a rád by sa dozvedel viac o našej škole. Radi zodpovieme na vaše otázky.
              5.3. - 6.3. DOD pre rodičov – začiatkom marca budú môcť do tried nazrieť rodičia žiakov druhého, tretieho a štvrtého ročníka.
              6.3. Akadémia pre rodičov – Ako na kritické myslenie? Na túto otázku sa nám pokúsi odpovedať naša hosťka z Teach for Slovakia, Veronika Klindová, ktorá sa s nami porozpráva o tom, čo je to vlastne to kritické myslenie. Prečo by malo byť povinnou výbavou každého z nás a ako ho rozvíjať u našich detí.
              10.3. – 11.3. DOD pre záujemcov – Ak máte záujem zapísať dieťa do našej školy, príďte si zažiť atmosféru školy na vlastnej koži.
              16.3. – 20.3. Plavecký výcvik – aj tento rok budú mať žiaci našej školy možnosť zdokonaliť svoje plavecké schopnosti na plaveckom výcviku.