• Novinky

          • Čo majú spoločné Ľubomír Feldek a Perinbaba?
            • Čo majú spoločné Ľubomír Feldek a Perinbaba?

            • 28. 4. 2021
            • A že kto to je? Určite patrí medzi našich najvýznamnejších spisovateľov. Je básnikom, prozaikom, prekladateľom, scenáristom, inovátorom detskej literatúry... Vedeli ste, že scenár k veľmi obľúbenej filmovej rozprávke o Perinbabe spolu s Jurajom Jakubiskom napísal práve aj náš dnešný hosť pán Ľubomír Feldek?

              Okrem toho napísal ešte veľa iných príbehov, hier a básní, ktoré mnohí z vás už určite čítali, napríklad o Papagájovi Kolumbusovi, Piatich detektívoch, Uspávanku pre Martinka či rozprávky vo Veľkej knihe slovenských rozprávok, v Zelenej knihe rozprávok alebo vo Veľkej knihe európskych rozprávok. A to, samozrejme, nie je všetko.

              Ak vás zaujíma, koľko vlastne pán Ľubomír Feldek napísal príbehov, rozprávok a básní pre deti, príďte sa ho osobne spýtať na dnešné Čítanie v pyžamkách o 19.30.

              Viac info o Čítaní v pyžamkách nájdete tu.

          • NÁSTUP ročníkov 5. a 6. od 26.4.2021
            • NÁSTUP ročníkov 5. a 6. od 26.4.2021

            • 22. 4. 2021
            • Milé deti a rodičia,

              veľmi sa tešíme, že od pondelka 26.4.2021 môžeme opäť v škole privítať našich piatakov a šiestakov. Všetci určite vnímame, že návrat detí do škôl je veľmi dôležitý, pretože nič nemôže nahradiť priamy kontakt žiakov s vyučujúcimi a so svojimi rovesníkmi. Chceme Vás ubezpečiť, deti, že sa vôbec nemusíte obávať nástupu do školy. Budeme sa snažiť vytvoriť čo najbezpečnejšie prostredie bez strachu a minimalizovať váš stres. Prvé dva týždne sa budeme venovať spoločnej adaptácii na školu, obnoveniu návykov, vzťahov, komunikácie a pozitívnej klímy. Veľa času bude s vami tráviť váš triedny učiteľ, pomáhať v adaptácii nám budú aj Petra Kaločayová, školská psychologička a Jana Masaryková, školská špeciálna pedagogička.  

              Robíme všetko preto, aby sme vytvorili bezpečné prostredie pre žiakov a všetkých zamestnancov, po škole sme rozmiestnili dezinfekčné difúzery, k dispozícii sú bezdotykové dezinfekčné mydlá, ráno je zabezpečené meranie telesnej teploty bezdotykovým teplomerom.

              Podmienkou nástupu žiaka do školy je:

              1. negatívny test žiaka a negatívny test jedného zákonného zástupcu alebo doklad o výnimke ak žiak, alebo rodič už prekonal ochorenie COVID, prípadne je rodič po druhej dávke očkovania. (zašlite SMS, e-mailom alebo cez EduPage triednemu učiteľovi, prípadne kópie testov prinesie žiak k nahliadnutiu triednemu učiteľovi). Negatívnym testom žiaka, aj zákonného zástupcu, sa musia preukázať aj  tí žiaci, ktorí boli testovaní mimo školy, t.j. antigénovými testami.
              2. Prostredníctvom edupage odovzdať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti žiak 8a. Tlačivo v papierovej podobe nájdete aj pri vstupe do budovy školy na našej recepcii.

               

              Prosíme rodičov, aby na odovzdanie Čestného vyhlásenia a kópie negatívneho testu využili možnosť cez Eduapge (šetríme životné prostredie), tu je prehľadný návod, ako podať čestné vyhlásenie.

               

              Podrobnejšie podmienky nástupu žiakov do školy nájdete v tomto dokumente.

               

              Do školy si prvý deň okrem uvedených potvrdení prineste prezúvky a písacie potreby. O prvom dni vás podrobnejšie bude informovať triedny učiteľ.

               

              Žiaci, ktorí sa stravovali v školskej jedálni, budú na obedy prihlásení automaticky.

              V prípade, že sa žiak nebude stravovať v ŠJ alebo nenastúpi do školy od pondelka 26.4.2021, obed treba odhlásiť najneskôr 23.4.2021 do 09.00 hod.

              Tešíme sa na Vás
              Tím CZŠ s MŠ Jána Krstiteľa

          • Akú knihu nám prečíta taký pán profesor?
            • Akú knihu nám prečíta taký pán profesor?

            • 19. 4. 2021
            • Aj túto stredu 21.4.2021 Vás pozývame v zmenenom čase od 19:30 - 20:15 na Čítanie v pyžamkách s Prof. PhDr. Romanom Holecom, DrSc., ktorý pôsobí ako vedecký pracovník na Historickom ústave SAV a ako profesor na Katedre slovenských dejín Filozofickej fakulty UK. Je autorom, síce nie detských kníh, no 17 monografií a vyše 220 vedeckých štúdií v 12 krajinách sveta, spoluautorom vyše 15 syntéz a zostavovateľom 5 kolektívnych monografii. V súčasnosti mu vychádza kniha o čítaní v 19. storočí. Organizoval samostatné sekcie na viacerých svetových kongresoch, prednášal v 24 krajinách sveta od USA až po Japonsko, ale na takejto forme čítania pred detskými poslucháčmi vystupuje po prvý raz.

              Čakáreň otvárame o 19:25. Link a viac info o doteraz prečítaných knihách nájdete tu.

              A vo štvrtok 22.4.2021 nás čaká už 6.kapitola z knihy Čarodejník z krajiny Oz, ktorou nás prevedie niekto z našej školy. Prezradíme len, že je to triedna učiteľka jednej z našich farebných tried :)

          • Dnes s Pánom Mrkvičkom a vo štvrtok s Dorotkou
            • Dnes s Pánom Mrkvičkom a vo štvrtok s Dorotkou

            • 14. 4. 2021
            • Milí naši,

              dnes Vás opäť pozývame na Čítanie v pyžamkách so špeciálnym hosťom, propagátorom detského čítania, Tiborom Hujdičom, ktorého môžete poznať aj pod nezabudnuteľnou prezývkou "Pán Mrkvička". Kedysi založil detské kníhkupectvo Mrkvička, kde odporúčal len tie najkvalitnejšie knihy. Môžete ho stretnúť v školách, ale aj na rôznych podujatiach, ako rozpráva o tom, prečo je čítanie dôležité a aké je úžasné.

              Začíname dnes (streda) 14.4.2021 o 19:45 cez Zoom, čakáreň otvárame o 19:40.

              Zároveň nás teší záujem detí o pokračovanie príbehu Dorotky, preto vo štvrtok 15.4.2021 o (POZOR ZMENA ČASU) 19:30 - 20:00 budeme čítať pokračovanie dobrodružstiev v Krajine Oz. Link na Zoom je ten istý.

              Viac info o Čítaní v pyžamkách nájdete aj tu.