• Novinky

          • Deň inklúzie
            • Deň inklúzie

            • 20. 10. 2021
            • Začiatkom októbra bol v našej škole zrealizovaný "deň inklúzie", ktorého cieľom bolo scitlivovanie mladých aj dospelých na rôzne potreby detí. Počas ranného openingu sa žiaci venovali vzájomnému porozumeniu. V doobedných hodinách mohli taktiež zažiť rôzne "úlohy", ktoré im pomohli lepšie sa vcítiť do potrieb druhých. Poobede sme vytvorili priestor na diskusiu prostredníctvom platformy zoom s rodičmi žiakov o inklúzii v našej škole. Tento špeciálny deň si pripravil školský podporný tím vďaka podpore Nadácie pre deti Slovenska a ročného projektu Škola inkluzionistov. 

          • Pozvánka na workshop: Aby ma môj životný štýl nebolel
            • Pozvánka na workshop: Aby ma môj životný štýl nebolel

            • 13. 10. 2021
            • Milí rodičia,

              Tomáš Rusňák, jeden z našich mentorov pre deti 2. stupňa a spolupracovník Pronea Smart Sport, ktorý pracuje ako štrukturálny terapeut, teda koučuje ľudí v oblasti pohybu, výživy, životosprávy a prevencie, chce poslúžiť aj Vám, rodičom žiakov našej školy ako "opravár tela" prostredníctvom workshopu na tému: "Aby ma môj životný štýl nebolel". 

              Bude o  komplexnej, celostnej, integrálnej starostlivosti o pohybový aparát a uskutoční sa v pondelok 18.10.2021 v multifunkčnej miestnosti CZŠ s MŠ Jána Krstiteľa. Z dôvodu opatrení COVID 19 sa uskutočnia 2 workshopy s maximálnym počtom 25 ľudí (na 1 workshope) o 16.00 a 17.30. Prihlasovanie cez Edupage.

               

              Tomáš sa v anotácii k workshopu vyjadruje týmito slovami:

              "Bolí ťa pravidelne niektorá časť tvojho tela? Koľkokrát si si už povedal, že urobíš niečo pre svoje zdravie a začneš sa preventívne hýbať? Máš bolesť chrbta, vybočený palec, ploché nohy, či dýchaš plytko?

              Verím, že život je DAR. Naše telo, teda dobré zorganizovaný súbor systémov je tiež dar, ktorý je dokonale navrhnutý Stvoriteľom a On chce, aby si mu rozumel, aby ťa nič nebolelo, aby si žil plnohodnotný a bezbolestný život. Mojím cieľom je povzbudiť ťa k novému začiatku, dať ti konkrétne riešenia v starostlivosti o teba. Ukážeme si dôsledok dostatočného a nedostatočného pohybu na náš organizmus  v 12 sústavách, ktoré sú celostne usporiadané a navzájom prepojené. Ukážeme si krásu komplexnosti v súvislosti tohto dokonalého "stroja" či skôr chrámu Ducha Svätého.

               

              Budeme sa venovať dominantne týmto témam: 

                  1. mobilita, stabilita a sila chrbtice, prevencia, riešenia

                  2. mobilita, stabilita a sila chodidla, plochonožie, hallux, elasticita chodidiel a výhody

                  3. mobilita, stabilita panvy, správna funkcia, rozvoj, vplyv sedu, korekcia, prax chôdze a behu

                  4. bolesti hlavy, krku, hrudnej a driekovej chrbtice, praktické ukážky cvikov na uvoľnenie stuhnutých častí tela, posilnenie oslabených

                  5. budeme veľa dýchať, ukážeme si rôzne chyby dýchania, budeme meniť svoj stereotyp dýchania, budeme využívať dýchanie ako dynamický preventívny prvok pre stabilitu chrbtice, prevenciu bolesti chrbtice, ukážeme si výhody dobrého dýchania aj pre športový výkon, celkovú vitalitu, prekrvenie, okysličenie organizmu

                  6.diskusia"

                                  

              Verím, že Vás táto ponuka zaujala a napriek krátkemu času ju využijete.

              (V prípade väčšieho záujmu workshopy zopakujeme v inom termíne, o ktorom Vás budeme informovať. Preto nám dajte vedieť, ak sa na workshop nedostanete kvôli kapacite.)

              S prianím pekného dňa
              za tím CZŠ s MŠ Jána Krstiteľa
              Daniela Gubková 

          • Škola 21.storočia aj z našej školy
            • Škola 21.storočia aj z našej školy

            • 8. 10. 2021
            • Koncom apríla 2021 sme boli prizvaní do výroby sérii krátkych edukačných videí, ktoré sa natáčali na našej škole počas rôznych predmetov. Akcia pre ministersvo školstva, ktorú zastrešovala Indícia, má za cieľ inšpirovať ostatných učiteľov ako učiť v škole 21.storočia. Sme radi, že aj týmto spôsobom môžeme byť prínosom ostatným učiteľom a školám pri hľadaní cesty do školy 21.storočia.

              Pripájame link so sériou 8 videí:

          • #cnosť_september_poriadok
            • #cnosť_september_poriadok

            • 4. 10. 2021
            • Prvý mesiac školy sme sa na prvom stupni venoval cnosti poriadok. Okrem nastavovania pravidiel, atmosféry v triede, sme sa pozreli na poriadok vo svojich veciach. No neostali sme len pri tom a v stredu 29.9. sme skrášlili a upratali aj okolie našej školy - od zbierania kamienkov na školskom dvore, cez zametanie chodníkov až po zbieranie odpadkov. Vyzbrojení rukavicami, metlami a hrabľami sme vzbudili pozornosť okoloidúcich a nedali šancu zabudnutým odpadkom v parku a na priľahlých chodníkov. Spoločne sme strávili príjemný čas s dobrým pocitom, že sme urobili niečo aj pre našu planétu.