• Novinky

          • Pozvánka na Vianočný bazárik
            • Pozvánka na Vianočný bazárik

            • 7. 12. 2022
            • Milí rodičia a priatelia školy!

              Pozývame Vás na Vianočný bazárik, ktorý sa uskutoční 11.12. (nedeľa) po svätej omši o 9:00 pred kostolom Božského srdca Ježišovho. Na svätej omši bude spievať školský zbor a srdečne Vás na ňu pozývame. Po jej skončení sa pred kostolom uskutoční predaj výrobkov z dielne školy, ale aj rodičov detí. Výnos z predaja pôjde na podporu školy a vašich detí v nej.

              O niečo teplé a dobré do žalúdka sa postarajú rodičia druhákov z našej školy v spolupráci s OZ Batania.

              Už teraz sa na Vás tešíme!

            • Ako k nám prišli Jesus followers

            • 5. 12. 2022
            • Počas septembra na našich piatakov čakala jedna veľká výzva. Vymyslieť názov triedy, ktorý ich bude sprevádzať až do deviateho ročníka. Aby zároveň upevnili vzťahy a spoznali viac komunitu v Sklenom, vybrali sa na teambuilding tam. Na čelo výpravy sa postavil nový triedny Laci Šaffo. A ako videli deti túto akciu? Toto sú ich postrehy:

              Teambuilding je významná udalosť 2. stupňa našej školy. Tieto výnimočné chvíle sme spoločne trávili v Oáze Sklené. Už cesta bola veľkým dobrodružstvom. Cestovali sme viacerými vlakmi i autobusom. Cieľom nášho programu bolo dostať sa do Zasľúbenej zeme. Podarilo sa nám to vďaka spolupráci. Hanka

              Cestovali sme vlakom aj cez tunely. Vo vlaku sme s dievčatami vymysleli pesničku pre Laciho. Volala sa Laci číta. Páčili sa mi zoznamovacie aktivity, dozvedeli sme sa o sebe niečo nové, hoci sa poznáme už 4 roky.

              Prišiel medzi nás Jozue a my sme putovali púšťou. Naším cieľom bolo dobyť Jericho. Najskôr sme prechádzali náročnou dráhou, na ktorej sme si museli pomáhať, neskôr sme sa vyťahovali na strom ako na lanovke, aby sme získali trúby, s ktorými sme potom obiehali stan (Jericho) a na 7. krát sme robili hluk, aby spadli jeho múry. Takto sme nakoniec mohli vstúpiť do Zasľúbenej zeme.

              - Páčilo sa mi, keď sme si vyrábali vlastné krabičky.
              - Super aktivity (napr. za 45 minút sme museli stihnúť splniť 18 úloh. Keď sa nám to podarilo, poriadne sme sa unavili, ale dostali sme horúcu čokoládu. Mňam!), super izby a najlepšie jedlo! Ešte sme aj mohli pomáhať v kuchyni!
              - Spoznávali sme nových ľudí z koinonie.
              - Bolo tam pekné počasie, takže sme si mohli užiť aj kolotoče, hojdačky, ihrisko...
              - Ranná rozcvička bola super!
              - Bola tam sranda. A v noci sme boli dlho hore.
              - Veľmi dôležitým bodom programu bolo vytvorenie nového mena našej triedy. Trvalo to dlho, ale nakoniec sme si vybrali názov Jesus followers. 

              Postrehy žiakov 5.A.