• Novinky

            • Mestská knižnica Partizánske, ďakujeme!

            • 21. 6. 2024
            • Za čo? Za možnosti rozvoja našej čitateľskej gramotnosti a za mnohé aktivity, do ktorých sa môžu zapájať naše deti. Jednou z nich bola aj súťaž Kráľ detských čitateľov. Žiaci mohli posielať svoje diela a dielka na tému Moje vysnívané prázdniny. Z našej školy sa spolu s Grétkou Kováčovou zapojila aj Sofia Okkelová a porotcov oslovila natoľko, že jej 2.miesto udelili. Gratulujeme Sofii a želáme jej ešte veľa zaujímavých diel, ktoré potešia čitateľov.

              Tento rok nás knižniča, teda našich štvrtákov, opäť vybrala aj na prespávačku v knižnici pod názvom Noc s Andersenom. Je nám cťou, že druhý rok po sebe opäť naša škola mohla zažiť túto nevšednú noc medzi regálmi s knihami zakutraní v spacákoch. Akcia sa konala v mesiaci knihy, no dojmy a zážitky pretrvávajú. Zopár fotiek na pripomenutie peknej akcie zo stránky knižnice.

              Ďakujeme zamestnancom knižnice, že sú pre nás inšpiráciou, že tam radi vstupujeme a aj za to, že majú vždy niečo nové, čím prekvapia naše deti. Aj tým sa z našich detských poslúchačov od prvých dní v škole stávajú ich verní čítatelia. 

            • Deň detí

            • 21. 6. 2024
            • Deň detí je pre nás v škole vždy výnimočnou príležitosťou. Záleží nám na tom, aby naši žiaci pocítili, že sú pre nás dôležití nielen ako študenti, ale aj ako osobnosti, s ktorými radi trávime čas aj mimo školských lavíc. Žiaci na prvom stupni si užili deň so svojou triednou pani učiteľkou. Bol pre nich o utužovaní vzťahov a spoločne strávených chvíľach bez učebníc a školských povinností. Deti sa s nadšením vyšantili aj na nafukovacích atrakciách v telocvični, nechýbala ani obľúbená cukrová vata, ktorá všetkým spríjemnila deň a dodala sladkú bodku za vydareným programom.

              Starší žiaci na druhom stupni mali možnosť vybrať si z pestrej ponuky aktivít, ktoré pre nich pripravili učitelia. Každý si našiel to svoje, podľa vlastného záujmu a chuti. Niekto sa venoval vareniu, iní maľovali, športovali alebo sledovali zaujímavé dokumenty. Príjemnú dávku adrenalínu doplnil druhostupniarom bowling, za čo nášmu hostiteľovi zo srdca ďakujeme. Táto rôznorodosť umožnila deťom zažiť niečo nové, rozvíjať svoje schopnosti a záujmy, a zároveň stráviť čas v príjemnej a priateľskej atmosfére so svojimi spolužiakmi a učiteľmi.Deti si k MDD priali pre seba aj ostatných dni plné radosti a verných priateľov. Sme vďační, že oslava Dňa detí bola pre nás všetkých takýmto šťastným dňom.

            • Ako prežiť na divokom webe?

            • 20. 6. 2024
            • Naši ôsmaci si tento rok prešli Príručkou prežitia na divokom webe (zmudri.sk) a naučili sa odolávať rôznym nástrahám internetu. Ak aj vy chcete vedieť, ako bezpečne surfovať po internete, ôsmaci pre vás natočili toto inšpiratívne video: